Inzamelvoorwaarden PMD gemeente Leudal en Maasgouw

Inwoners van de gemeenten Leudal en Maasgouw kunnen hun PMD-afval (Plastic, Metaal en Drinkpakken) kwijt in de daarvoor bestemde containers in de wijkparkjes.

  • Verzamel het PMD in lichte, doorschijnende zakken

Wij vragen u het PMD-afval te verzamelen in lichte, doorschijnende zakken. Deze hoeven niet volledig transparant of kleurloos te zijn, maar het is wel van belang dat het GÉÉN grijze of zwarte (KOMO) vuilniszakken zijn. Dit komt omdat de grijze/zwarte plastic zakken tijdens de afvalverwerking herkend worden als restafval. Hierdoor kunnen hele vrachten PMD worden afgekeurd en wordt uw ingezamelde PMD niet gerecycled, maar tegen hogere kosten verbrand met ander restafval.

  • Aanbieden in gesloten zakken

De containers met PMD-afval worden opgetild en boven de inzamelwagen leeggemaakt. Een zuchtje wind kan er al voor zorgen dat er lichte folie wegwaait, waardoor zwerfafval ontstaat. Daarom vragen we u het PMD en met name de lichte folies en plastic in gesloten zakken in te zamelen.

  • Alléén PMD-afval in de containers

Om het PMD tot een grondstof met goede kwaliteit te kunnen recyclen is het belangrijk dat er geen 'verkeerd' afval tussen het PMD belandt. Kijk daarom op de WEL/NIET-lijst voor PMD wat er precies bij het PMD mag. En twijfelt u? Raadpleeg dan het Afval ABC op de website www.mijnafvalwijzer.nl of via de gratis app Afvalwijzer. U kunt daar uw afvalsoort intypen en leest vervolgens waar u het afval kwijt kunt.