Grof Huishoudelijk Afval

Heeft u nog herbruikbare huisraad? Dan kunt u dat door één van de kringloopcentra laten ophalen of ernaartoe brengen. Maar grof huishoudelijk afval dat onbruikbaar en te groot is voor de duobak, kunt u (gescheiden) naar één van onze milieuparken brengen. 

Heeft u grote hoeveelheden afval tegelijk vanwege een bijvoorbeeld een verbouwing of tuinrenovatie, dan kunnen we tegen betaling ook tijdelijk een afzetcontainer bij u thuis plaatsen. 

Vraag vrijblijvend informatie aan via ons contactformulier of bel ons (0475) 59 46 32, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

Ophaalservice
Mocht u geen aanhangwagen hebben om uw spullen naar het milieupark te brengen, dan kunt u ook gebruik maken van onze ophaalservice. Tegen betaling halen we het grof vuil dan bij u aan huis op. U kunt zich hiervoor aanmelden door ons tijdens werkdagen te bellen of een email te sturen. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn om een wagen vol te kunnen laden, nemen we contact met u op om te laten weten wanneer we bij u langs komen om het grof huisvuil op te halen.

Kosten ophaalservice
De kosten worden bepaald door de gemeente waarin u woont.

  • Gemeente Leudal en Maasgouw
    De voorrijkosten voor de ophaalservice bedragen €31,-, daarbij komen de kosten voor de afvalverwerking en die bedragen € 24,- per m3 (max. 2 m3).
  • Gemeente Roerdalen
    Voorrijkosten en kosten afvalverwerking voor 1m3 bedragen € 39,-; voor elke volgende m3 wordt € 24,- in rekening gebracht (max. 2 m3 per keer). 

 

Wat gebeurt met het afval?
Een deel van het grof vuil gaat naar de afvalverbrandingsinstallatie, de herbruikbare materialen gaan naar recyclebedrijven.

Terug naar Uw Afval