Afvalpas

In december 2021 hebben alle inwoners van Maasgouw, Leudal en Roerdalen een nieuwe afvalpas ontvangen.

Deze afvalpas hebben inwoners van Maasgouw en Leudal vanaf 2022 nodig om toegang te krijgen tot het milieupark. Daarnaast kunnen inwoners van Maasgouw, Leudal én Roerdalen de pas gebruiken om de ondergrondse restafvalcontainer te openen. Dit voor als u een keer meer afval heeft dan in uw eigen container past. De ondergrondse containers in Leudal zijn vanaf 1 februari 2022 in gebruik. De locaties van de ondergrondse restafvalcontainers staan op www.mijnafvalwijzer.nl en kunt u ook inzien via de app Afvalwijzer.

De afvalpas houdt bij hoe vaak u gebruik maakt van de ondergrondse container. Per inworp van maximaal 60 liter betaalt u € 3-. Deze kosten betaalt u via de jaarafrekening afvalstoffenheffing van de BSGW.

Zo werkt de ondergrondse restafvalcontainer:

  1. Houd uw afvalpas voor de lezer
  2. Open de trommel van de container
  3. Stop uw afvalzak in de trommel van de container
  4. Sluit de trommel

Notabene: Woont u in een appartementencomplex waar ook een GFT-zuil (gepland) staat? Dan kunt u uw afvalpas ook gebruiken om het GFT gratis weg te gooien.

Via de website mijnafvalwijzer kunt u met de afvalpas nagaan hoe vaak uw grijze restafvalcontainer leeggemaakt is en/of u gebruik heeft gemaakt van de ondergrondse restafvalcontainer.

Ook inwoners van Echt-Susteren kunnen een Afvalpas bij ons aanvragen. Zij kunnen met deze afvalpas naast de milieuparken in Maasbracht en Roggel ook gebruik maken van het milieupark in Montfort.

Adresgebonden

De afvalpas hoort bij uw adres. Gaat u verhuizen, dan wordt de afvalpas geblokkeerd. U krijgt dan op uw nieuwe adres automatisch een nieuwe afvalpas. Daarmee voorkomen we dat u betaalt voor het afval van de nieuwe bewoners.

Nieuwe Afvalpas aanvragen

Een nieuwe pas kunt u aanvragen via het contactformulier of door ons te bellen (0475) 59 46 32. De eerste pas is gratis verstrekt; elke volgende pas die op dat adres wordt aangevraagd, kost €12,50.