Ledigen PMD containers moeilijk vanwege harde wind

De harde wind maakt het erg moeilijk en soms zelfs gevaarlijk om de PMD-containers in de wijk leeg te maken. Op plekken waar de rukwinden te sterk zijn, worden de containers daarom tijdelijk niet geledigd.

Om de PMD-containers te kunnen leegmaken worden de zware containers aan de kraanwagen omhooggetrokken. Vervolgens valt de bodem open en valt de inhoud in de inzamelwagen. Bij stevige wind kan het daarom voorkomen dat de inhoud (deels) wordt weggeblazen. En dat levert zwerfvuil op. Maar dat is niet de enige reden dat we op sommige plekken geen containers kunnen leegmaken. De harde rukwind kan de container die aan de kraan hangt, aan het zwaaien brengen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Onze chauffeurs bekijken daarom ter plekke of het mogelijk en verantwoord is om de PMD-containers leeg te maken. We doen onze uiterste best om de containers zo goed en snel mogelijk leeg te maken. Maar hopen ook dat u er begrip voor hebt dat we op plekken waar de wind te sterk is, geen risico willen lopen.
Zodra het weer het toelaat, worden alle wijkcontainers weer leeggemaakt.

En mocht een container vol zijn, neem dan uw afval mee terug naar huis. Plaats het afval NIET naast de containers, want dan waait het even later door de buurt.