Uw afvalkalender nu ook digitaal  

Op papier, via uw computer of mobiel

Op uw afvalkalender leest u wanneer uw afval wordt ingezameld en vindt u handige informatie om uw afval goed gescheiden in te leveren.

Ieder huishouden in de gemeente Leudal, Maasgouw en Roerdalen ontvangt vlak voor Kerstmis een papieren afvalkalender in de brievenbus. Daarnaast kunt u de afvalinformatie ook via uw computer of via uw smartphone en tablet opvragen.

Uw afvalkalender via de computer

Via de website www.MijnAfvalwijzer.nl krijgt u uw persoonlijke afvalinformatie door uw postcode en huisnummer in te toetsen. U krijgt vervolgens de inzameldagen voor uw adres te zien van de verschillende afvalsoorten. En heeft u vragen over afval scheiden, dan kunt u voor elke afvalsoort precies zien hoe u het moet inleveren en waar u dat kunt doen.

Uw afvalkalender via uw smartphone of tablet

Er is ook een mobiele versie van uw afvalkalender via de app MijnAfvalwijzer. Deze app kunt u gratis downloaden via uw app-store en is beschikbaar voor iOs (iPhone, iPad), Android en Windows.  Ook via deze app krijgt u de inzameldagen voor uw adres te zien en kunt u informatie bekijken over afvalscheiden.

Nooit meer vergeten uw afval op tijd buiten te zetten

Voor zowel de computer als de mobiele versie geldt dat u een herinnering kunt krijgen wanneer u welk afval aan de straat moet zetten. U kunt zelf instellen op welke manier u deze melding krijgt, via uw e-mail of via melding op u tablet of smartphone. Lees de toelichting hoe u zelf uw meldingen kunt instellen.

Altijd op de hoogte

Het mooie van deze digitale manier van communiceren is dat we u ook op de hoogte kunnen stellen van een wijziging in de inzameldag, bijvoorbeeld vanwege een feestdag, maar ook wanneer we later dan normaal komen omdat een van onze wagens kapot is of als het weer het niet toelaat om volgens planning in te zamelen.

LET OP: uw papieren afvalkalender wordt eenmalig verstrekt

Vanwege het  persoonlijke karakter van de kalender hebben we geen gedrukte kalenders meer op voorraad en is het niet mogelijk om u een nieuw exemplaar toe te zenden mocht u uw kalender zijn kwijtgeraakt. U kunt wel ten alle tijden uw persoonlijke afvalkalender downloaden via www.mijnafvalwijzer.nl. Daar kunt u namelijk via de button Afvalkalender een PDF van uw eigen afvalinformatie inzien en printen.