RD Maasland start pilotproject

Afval scheiden: óók op school

 

De leerlingen en leerkrachten van basisschool St. Martinus in Beegden kunnen tegenwoordig hun afval ook op school goed gescheiden weggooien. Hiervoor heeft Reinigingsdienst Maasland in samenwerking met de gemeente Maasgouw in het hele schoolgebouw afvalbakken voor groente- en fruitafval (GFT), plastic, metaal en drinkpakjes (PMD), papier en restafval geplaatst.

 

RD Maasland startte dit pilotproject om kinderen ervan bewust te maken dat afval een grondstof is en weer gebruikt kan worden om nieuwe producten van te maken. Om het afval scheiden te introduceren hebben alle groepen een gastles gekregen van ‘astronaut Thijs’ over afvalscheiden en het besparen van grondstoffen. Onder toeziend oog van 'Schone Lei’, de afvalmascotte van de gemeente Maasgouw, vond vervolgens een grote zwerfvuilactie plaats. Alle leerlingen van de St. Martinusschool gingen onder begeleiding van leerkrachten en ouders op pad om het zwerfvuil in Beegden op te ruimen.

 

De St. Martinusschool is de eerste school die start met het scheiden van afval. Na evaluatie bekijkt RD Maasland of het project ook op andere scholen geïntroduceerd kan worden. 

 

 

NB. De regionale tv-zender 3ML maakte tijdens de start van het project opnames voor hun nieuwsuitzending. U kunt deze  hier bekijken.